понеделник, 20 февруари 2017 г.

СВИНСКА ПЛЕШКА С ОРИЗ И БУЛГУР

СВИНСКА ПЛЕШКА С ОРИЗ И БУЛГУР



800 гр свинско месо /плешка без кост/
1 ч.ч. непълна ориз
1 ч.ч. непълна булгур
10 стръка пресен лук
5 стръка пресен чесън
5-6 стръка девесил
1 с.л. зеленчукова вегета
4-5 с.л. олио
черен пипер, сол

Месото се нарязва на късчета и се слага в плитка тенджера на огъня с малко олио и една кафена чашка вода да ври под капак. Когато водата изври и остане на мазнина, отново се залива с чашка вода и така три пъти, да къкри на тих огън. Щом остане на мазнина и месото се позачерви леко, се добавя измития ориз и като се позапържи, се прибавя накълцания пресен лук и чесън, после и булгура, разбърква се и се залива с три чаени чаши вода. Прибавя се девесила и се овкусява с подправките.
Сместа се сипва в тавичка и се залива с още една чаша вода.

Пече се в сгорещена фурна на 180 градуса, докато се развари ориза.




Публикуване на коментар