неделя, 5 февруари 2017 г.

ПИЛЕШКО ПЕЧЕНО С МОЦАРЕЛА

ПИЛЕШКО ПЕЧЕНО С МОЦАРЕЛА




12 бр пилешки бутчета
2 бр моцарела
4 супени лъжици пармезан
4 супени лъжици каперси
4 супени лъжици нарязани сушени домати в зехтин
4 супени лъжици олио
2 щипки черен пипер
2 щипки къри
2 щипки мащерка
2 щипки сол
20-на маслини


Пилешките бутчета се обезкостяват и се отстранява кожата. Месото се овалва в олио, като се поръсва със сол, черен пипер, къри и мащерка и се подрежда в тавичка. Слага се в сгорещена фурна на 220 градуса да се пече на грил функция за 30 минути.
Когато месото се запече, тавичката се изважда от фурната. Върху всяко месо се поръсват по няколко кубчета от нарязани сушени домати /от буркан в зехтин/ и по 4-5 каперси. Двете моцарели се нарязват на 12 шайби. Отгоре се слага по един резен моцарела а после се поръсват с настърган пармезан. Около месото се пускат маслини.
Тавичката се връща отново във фурната.
Запича се за 10 минути.



Публикуване на коментар