събота, 11 февруари 2017 г.

КАКАО КЕЙК С РИКОТА

КАКАО КЕЙК С РИКОТА






4 яйца
12 с.л. кристална захар
2 с.л. брашно
2 с.л. натурално нишесте
1 к.л. бакпулвер
3 с.л. какао
1 ч.ч. смлени орехи
250 гр рикота
4 с.л. пудра захар
1 яйце
3 прахчета ванилия
1 к.л. щипка ромова захар

Жълтъците се разбиват отделно с 6 с.л. захар до побеляване.
Добавя се брашното, пресято с какаото, нишестето и бакпулвера.
Белтъците се разбиват на слаби обороти с миксера и като станят на сняг, се доразбиват с 6 с.л. захар и 2 прахчета ванилия до хубав гъст крем.
Към жълтата смес се прибавят постепенно белтъците и се разбърква с лопатка.

Рикотата се разбърква с лъжица с едно разбито яйце и пудрата захар. Ароматизира се се ванилия и ромова захар.

В кексова тавичка се застила хартия.
От кафявата смес се сипва по-голямата част и отгоре се поръсва със орехите. Върху орехите се пуска безразборно по 1 с.л. рикота
и накрая се сипва останалата кейкова смес.
Фурната се загрява предварително на 180 градуса.
Кейка се пече 45 минути.




След като изстине се обръща и се поръсва с малко пудра захар.
Публикуване на коментар