понеделник, 20 февруари 2017 г.

МИНИ ПАВЛОВА

МИНИ ПАВЛОВА





за 6 броя

4 белтъка на стайна температура
120 грама кристална захар
80 грама пудра захар
1 прахче ванилия
1 с.л. бял оцет
1 с.л. натурално нишесте

за крема:
200 грама сладкарска сметана
3 с.л. заквасена сметана
1 прахче ванилия

за украса:
плодове - по желание
тук има зърна червено грозде, нар, касис

Белтъците се разбиват на сняг.
Постепенно се добавя захарта и ванилията и се доразбиват до твърди връхчета.
Прибавя се оцета и нишестето и разбърква добре.
Сместа се разпределя в тава върху хартия за печене на 6 места като с пош се нанася на кръгове с диаметър около 10 см.
С лъжица върху всеки кръг по белтъка се оформя плитка вдлъбнатина като гнездо, като леко се издърпва встрани.
Слагат се да се пекат във фурна на 160 градуса. След малко температурата се намалява на 140 градуса и се изпичат за 1 час.
Сладкарската сметана, предварително охладена се разбива с миксер до гъст крем. Прибавя се заквасената сметана, разбъркана с лъжица, заедно с ванилията и се размесва бавно с лопатка.



Готовите целувчени блатове се пълнят със сметана.








Отгоре се посипва с плодове по желание. 
   
Публикуване на коментар