неделя, 12 февруари 2017 г.

ЛЕШНИКОВИ ДЪНЕРЧЕТА С МАРМАЛАД

ЛЕШНИКОВИ ДЪНЕРЧЕТА С МАРМАЛАД






200 гр краве масло на стайна температура
50 гр мека свинска мас
150 гр пудра захар
3 яйца
щипка сол
1 к.л. бакпулвер
2 прахчета ванилия
1 ч.л. лимонови стърготини
брашно - около 400 гр
ябълков мармалад - около 200 гр
лешници - 1 ч.ч. смлени





Маслото се разбива с пудрата захар с миксер да побелее. Прибавят се едно по едно 2 цели яйца и един жълтък и лимоновите стърготини.
Брашното се пресява с една кафена лъжичка бакпулвер, щипка сол и ванилията, добавя се и маста. Маслото се сипва към брашното и се замесва гладко тесто, докато се обере брашното.
Тестото се разделя на 3 топки и всяка се разточва по възможност на правоъгълна кора с дебелина 5-6 мм.
Намазва се цялата с тънък слой мармалад и се завива на руло.
Рулото се нарязва на пънчета, като веднъж се срязва напречно, а вторият път с малък градус по диагонал, до 2 см.




Отделеният белтък се разбива в купичка с вилица.
Всяко дънерче отвън се намазва с малка четка, потопена в белтъка и се овалва в смлени лешници.
Дънерчетата се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.
Пекат се в предварително загряла фурна на 180 градуса за 12-15 минути до леко порозовяване.




 

/излизат около 45 до 50 бр/
Публикуване на коментар