понеделник, 9 януари 2017 г.

ЧЕРВЕНА СУПА БЕЗ ЗАСТРОЙКА

ЧЕРВЕНА СУПА БЕЗ ЗАСТРОЙКА

 




1 глава червен лук
1 червено цвекло /не много голямо/
1 голям морков
1 голям картоф
1 червен пипер
1 домат
2 с.л. пащърнак
шепичка фиде
олио, сол, черен пипер, копър

В тенджера със загрято олио се запържва накълцан червения лук и настърган на едрото ренде морков.
Залива се с 2 литра вода и след като заври, се добавят настъргани на едро цвеклото, картофа и пащърнака.
Добавя се и пиперката, нарязана на кубчета. След като поври 5-6 минути, се добавя фидето, а след още 5-6 минути и настъргания домат. Супата се подправя и след като поври и с домата, се отстранява от огъня.
По желание се сервира с лъжица кисело мляко. Аз така я харесвам и не й правя друга застройка.

Публикуване на коментар