събота, 21 януари 2017 г.

ПЛОДОВ КРЕМ

ПЛОДОВ КРЕМ







600 мл прясно мляко
1 пакетче пудинг ванилия
4-5 с.л. желираща захар
300 грама заквасена сметана
и още 3 с.л.желираща захар
1 прахче ванилия
няколко бишкоти "Савоярди"
купичка плодове /в този случай замразени/

Пудинга се разтваря с част от прясното мляко и захарта.
Другото мляко се сгорещява на огъня. Добавя се пудинга и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти и стане гладък крем.
Разлива се в чаши, които не се пълнят до горе.
Оставя се да се поохлади.
Във всяка чаша върху пудинга се сипва по 1 с.л. замразени плодове.
Заквасената сметана се разбърква да стане гладка с 3 с.л. желираща захар и ванилията.
Във всяка чаша върху плодовете се сипва от сметаната по равно.
Накрая се украсява с половинка бишкота и още плодове.






Публикуване на коментар