събота, 7 януари 2017 г.

АГНЕШКО С ОРИЗ И БУЛГУР

АГНЕШКО С ОРИЗ И БУЛГУР



2 кг агнешко месо
2 с.л. ракия
1 ч.л. сол
2-3 дафинови листа
4-5 зърна бахар
10-на зърна черен пипер

Месото се нарязва на порции, измива се и се слага в тенджера с подправките, като се препенва и се сварява за 40 -50 минути.

1 чаша ориз
1 чаша булгур
2 глави кромид лук
1 връзка пресен лук
3-4 скилидки чесън
1 морков
1 с.л. червен пипер
шепа чери домати
олио, сол, джоджен, девесил

В тенджера с олио се запържва накълцан на кубчета лука, чесъна и моркова. Прибавя се измит ориза и се разбърква, докато ориза стане прозрачен. Прибавя се и булгура, сипва се червения пипер и се залива с бульона, в който се е варило агнешкото месо. Долива се с още  топла вода, като общо трябва да са 5 купички.
Ориза се сипва в тава и отгоре се подреждат късовете месо.
Доматчетата се пускат покрай месото.
Фурната се загрява на 220 градуса.
Тавата се слага в загрятата фурна и се пече, докато се сготви ориза и месото се запече добре.







Публикуване на коментар