събота, 21 януари 2017 г.

СОЛЕНИ ТОПЧЕТА "БОНБОН"

СОЛЕНИ ТОПЧЕТА
 "БОНБОН"






6 картофа с големината на голямо яйце
бучка сирене колкото две яйца = 100 грама
кубче кашкавал колкото две яйца = 100 грама
и 2 яйца
сол, чубрица, черен пипер, червен пипер
олио за пържене
кръгчета от кори за баница
галета за овалване
клечки за зъби



Картофите се сваряват с кората и се оставят да изстинат.
Изстиналите картофи се обелват.
В купа с рендето се на едро се настъргват сварените картофи, сиренето и кашкавала.
Прибавят се яйцата и подправките и сместа се смесва добре като.
От картофената свес се взема топче, колкото малък орех и се овалва в галета. Излизат около 30 топчета, които подреждаме в паница.
От пакет пресни кори за баница, както са подредени без да се разделят с остра кръгла формичка се изрязват кръгчета /с диаметър 3 см/.
Няколко кръгли листенца от корите за баница се нанизват на клечка за зъби, след това се пробожда картофеното топче, а накрая се завършва отново с няколко кръгли листенца от корите за баница. Така се приготвят всички кюфтенца на клечка, като ги подреждаме върху табла.
В касерола се сипва обилно олио и се загрява на котлона.
Пускат се по 3 шишчета и се изпържват леко, да се зачервят. Става много бързо. Изваждат се с решетъчна лъжица и внимателно се слагат върху кухненска хартия, за да се отцеди излишното олио.


Публикуване на коментар