неделя, 1 януари 2017 г.

КАПАМА

КАПАМА




аз я направих така:

продукти:
1 малка кисела зелка
1 кг свински гърди с кост
2 пилешки бутчета с плешки "Дюк" /850 грама/
400 грама стек младо телешко месо
250 грама гъби пичурка
1 парче чоризо
2 стръка праз лук
3-4 кубчета топено сирене
150 мл червено вино
малко олио, сол, червен и черен пипер

В тиган се сгорещява олиото и свинските ребра, предварително нарязани се запържват от двете страни /да се глазират/. Отделят се в една паница и тогава се поръсват с малко сол и черен пипер.
Запържват се след това и нарязани на малки парчета стековете телешко месо.
Зелето се накълцва и се слага на дъното в глинен съд /гювеч/.
Отгоре се нареждат ребрата, между тях гъбите, а след това телешкото и пилешкото месо, също срязано на три части и нарязан праз лук.
Накрая се пускат резенчета чоризо или друга прясна наденица, и парченца топено сирене. Поръсва се с червен пипер.
Отгоре се залива с няколко лъжици от мазнината, в което се е пържило месото.
Добавя се виното.
Слага се в студена фурна и тогава се включва на 180 градуса.
Пече се 2 часа.



Публикуване на коментар