четвъртък, 8 декември 2016 г.

ПЕЧЕНИ ЯБЪЛКИ С РОШАВИ ЦЕЛУВКИ

ПЕЧЕНИ ЯБЪЛКИ С РОШАВИ ЦЕЛУВКИ








12 ябълки
бучка краве масло
1 кафена чаша едро смлени орехи
2 прахчета ванилия, а ако обичате и канела
/аз не сложих/
2 белтъка
10 лъжици кристална захар
конфитюр от дюли или какъвто харесвате

Ябълките се измиват и се издълбава част от семената с остър нож.




Подреждат се в тавичка и във всяка ябълка се слага с върха на ножа краве масло. След това се слага от смлените орехи, смесени с едната ванилия /канела/. Върху орехите се поставя по една чаена лъжичка сладко от дюли.
Белтъците се разбиват на сняг с миксер първо да стегнат, след което се добавят 8 с.л. кристална захар и 1 ванилия.
Ябълките се поръсват с две лъжици кристална захар.
Върху всяка ябълка се слага по една пълна супена лъжица от разбития белтък като рошаво калпаче.






Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.



Публикуване на коментар