неделя, 25 декември 2016 г.

ПЪЛНЕНИ СУХИ ЧУШКИ С БОБ

ПЪЛНЕНИ СУХИ ЧУШКИ С БОБ








1 шепа бял боб
10-на бр. сухи червени пиперки
1 глава лук
1 малък морков
1 малка прясна червена чушка
1 малък домат
сол
джоджен
олио




Боба се сварява добре, като се посолява при варенето и се поръсва с джоджен. Отцежда се в купа с решетъчна лъжица.
В загрято олио се запържва глава накълцан лук, прибавя се нарязан на кубчета и моркова, и прясната чушка, а малко след това и домата.


Разбърква се заедно с отцедения боб.

Сухите чушки се изкисват в гореща вода за 2-3 минути преди да се напълнят.
След като са поомекнали се изваждат от водата и всяка се пълни с плънка от боб.


Пълнените чушки се подреждат в малка тавичка и се заливат с 1-2 черпака от бобената чорба.
Фурната се загрява и чушките се пекат около 20-30 минути на 180 градуса.





Публикуване на коментар