неделя, 25 декември 2016 г.

ЧИЙЗ КЕЙК ОРЕО БЕЗ ПЕЧЕНЕ

ЧИЙЗ КЕЙК ОРЕО БЕЗ ПЕЧЕНЕ 







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА БЛАТА:
4 пакетчета бисквити "Орео" /6 двойки бисквити = 24 бр./
1 кафена чаша нарязани орехи
80 грама меко краве масло

ЗА КРЕМА:
400 грама заквасена сметана
250 грама сирене маскарпоне
2 пакетчета крема сирене
6 с.л. пудра захар
1 пакетче желатин /10 г/
1 капсула ванилия
2 пакетчета бисквити "Орео" /12 бр/ за крема

ЗА ДЕКОРАЦИЯ:
50 грама черен шоколад
3-4 с.л. прясно мляко
1 ч.л. краве масло
замразени плодове
1 пакетче желиращ прах
още няколко половинки бисквити

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Бисквитите се смилат през едрата част на орехорезачка или в блендер. Смесват се с орехите и маслото.
Върху поднос за торта се поставя обръча от тавичката на торта без дъното.
Сипва се сместа от бисквитите и се разстила като се притиска леко. Оставя се в хладилника за 30 минути.
В купа се разбърква много добре крем сиренето, маскарпоне и сметаната със захарта. Добавя се ванилията. Желатина се накисва в 100 мл студена вода, а след като набъбне се втечнява на водна баня. Прибавя се към крема и се разбърква много добре.
Върху бисквитения блат се сипва половината от крема. Бисквитите от двете пакетчета "Орео" се начупват на едро и се разпределят върху крема. Отгоре се сипва останалия крем и се заравнява.
Формата се прибира в хладилника и се оставя за няколко часа /най-добре за една нощ/.
На следващия ден се украсява.

За украсата: шоколада се разтопява на водна баня заедно с млякото и маслото.
Ринга се отстранява внимателно от сладкиша.
По периферията околовръст кейка се залива като обръч с разтопения шоколад, като се оставя да потече малко отстрани.
Върху шоколада се разпределят замразените плодове /ако имате пресни, още по-добре/.
Плодовете поръсих с разтвор от желиращ крем /готов продукт, който ползвах според упътването на пакетчечто - можете да го видите тук на снимката/. Това прахче се залива с 1 чаша студена вода и се разтваря. Слага се на огъня да заври с 3 лъжици захар за кратко и се оставя да се охлади за 1 минута. Плодовете се заливат с желиращия гел.










Публикуване на коментар