четвъртък, 1 декември 2016 г.

СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ С ПЛЪНКА

СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ С ПЛЪНКА





за палачинките

4 яйца
5 с.л. брашно
5 с.л. прясно мляко
5 с.л. вода
1-2 щипки сол
малко олио за пържене

за плънката:

2-3 сварени картофа
5 с.л. заквасена сметана
2 кубчета топено сирене
1-2 щипки смлян черен пипер
300 грама шунка /нарязана на тънки широки шайби/
5-6 с.л. лютеница /едросмляна/
бучка кашкавал

ПРИГОТВЯНЕ:

Яйцата се разбиват с малко сол. В отделна купа брашното се разтваря с прясното мляко и водата, след което се добавят и яйцата.
От сместа се изпържват 6 бр. палачинки в леко намазнен тиган, като се обръщат от двете страни.

Картофите се обелват и се настъргват на едрото ренде.
Отделят се 6 кръга шунка, а останалите се нарязват на кубчета.
Картофите се смесват с нарязаната шунка, топеното сирене, също нарязано на малки парченца, сметаната и се подправя с черен пипер и много малко сол.

Фурната се загрява на 220 градуса.

Всяка палачинка се намазва с лъжица лютеница. Отгоре се поставя по резен шунка, а върху шунката по 2 лъжици от картофената смес.
Палачинките се завиват като сарми на руло.
Готовите палачинки се слагат в тава с незалепващо покритие, като по дъното се напръсква с малко зехтин.
Палачинките се поръсват с настърган кашкавал и се запичат в предварително загрятата фурна за 5 минути.






Гарнирайте със свежа салата - маруля, краставица, домат, сирене...

Публикуване на коментар