четвъртък, 24 ноември 2016 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ

ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ





500 грама пилешки дробчета
1 стрък праз лук
1 морков
1 пиперка
1 скилида чесън
1 червен домат
1 лъжичка сол
1 щипка смлян черен пипер
1 щипка чубрица
олио
брашно за овалване

В тиган се сгорещява олио. Дробчетата се измиват, овалват се в брашно и се пускат в тигана да се изпържат, като се обръщат от двете страни, да се позачервят. Прибавят се нарязани на колелца праза, моркова и чесъна. Добавя се и нарязаната чушка. Разбърква се и като поомекнат зеленчуците, се добавя обелен и нарязат на кубчета домата. Подправя се на вкус, разбърква се и след като се сготви и домата за 3-4 минути, се отдръпва от огъня.




Публикуване на коментар