неделя, 20 ноември 2016 г.

БАНАНОВИ СЛАДКИШЧЕТА ВЪВ ФОРМА ЗА МЪФИНИ

БАНАНОВИ СЛАДКИШЧЕТА





За тестото:

2 яйца
2 банана, смачкани с вилица
60 грама краве масло /1/2 пакетче/, разтопено
10 с.л. захар
12 с.л. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
36 бр. лешници
1 ванилия
1 щипка сол

фини кори за баница
още малко меко масло за намазване

за сиропа:

8 с.л. захар
1 ч.ч. вода
1 ванилия
Сварява се на огъня, като се разбърква до разтопяване на захарта.

Най-напред от корите за баница, както са една върху друга, се изрязва с ножица кръг с диаметър около 10 см. Трябва да се получат 12 двойки, което е 24 кръгчета.

От другите кори ще си направим баница.

Формите за мъфини се намазват с меко краве масло.
Всяко изрязано кръгче от корите се намазва с малко масло, върху него се поставя второто кръгче, отново се намазва с малко масло и така всички двойки листчета се поставят във формичките за мъфини.



Във всяка получена кошничка се слагат по два лешника.



Яйцата се разбиват със захарта и щипка сол с миксера на пяна.
Добавят се разтопеното масло и смачканите банани, а след това пресятото брашно с бакпулвера и ванилията. Бие се на слаби обороти за кратко.
С лъжица се взема от получената смес и се разпределя във формичките за мъфини. Отгоре се поставя по един лешник.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути или до суха клечка.
След като изстинат се заливат с по 2-3 лъжици от горещия сироп.
С малко разбито краве масло с пудра захар и 1 с.л. заквасена сметана украсих с крем около лешника.






Публикуване на коментар