четвъртък, 10 ноември 2016 г.

КОНТРА ФИЛЕНЦА НА ТИГАН С МЛЕЧЕН СОС

КОНТРА ФИЛЕНЦА НА ТИГАН С МЛЕЧЕН СОС




ПРОДУКТИ:

6 бр контра филе
сол
смлян черен пипер
смлян кимион
3-4 с.л. зехтин
4-5 с.л. олио за пържене
малко брашно за овалване

за соса:
1 с.л. краве масло
1 ч.л. брашно
1 ч.ч. вода
100 мл сметана за готвене
150 грама /1 кутийка крем сирене за мазане/
3 с.л. гъсто кисело мляко
3 с.л. настъргано сирене пармезан
черен пипер, кубче бульон /по желание/ или вегета, щипка къри, още малко сол, ако е нужно

Филетата се поръсват с подправки на вкус, напръскват се със зехтин и се оставят да престоят около час.


Филетата се овалват леко в брашно и се изпържват в сгорещено олио, като се обръщат от двете страни по 2-3 минути до зачервяване.

В малка тенджерка на огъня се разтопява бучката краве масло. В маслото се запържва брашното и се залива с една чаша студена вода.
Разбърква се и се добавят млечните продукти, които предварително сме разбъркали в купа. Подправя се и като кипне, огънят се намалява и се оставя да клокне за 2-3 минути.
Готовите филенца се заливат с млечния сос.







Публикуване на коментар