петък, 14 октомври 2016 г.

ГЛАВА НА КОН БОБЕНА МОЗАЙКА

ГЛАВА НА КОН 
БОБЕНА МОЗАЙКА




ТЕРАПИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА НАСТРОЕНИЕТО
В ЗАВЪРШЕКА НА НАПРЕГНАТАТА РАБОТНА СЕДМИЦА

Ако си имал тежък ден, ако цялата седмица ти е била такава, че с нетърпение си го очаквал онзи момент, в който да удари последната петъчна работна минута, за да си отдъхнеш от онова напрежение, което тъй те е въртяло, че още ти е завъртяно, а на всичкото отгоре и някой за капак те е докарал дори да плачеш, то искам да ви кажа, че наистина най-хубаво си е у дома, независимо дали ще чоплиш семки, боб или ще ръсиш със солта.
И знаете ли, разпръсквайки боба върху масата, не така обаче, че той да покаже "дали ще стане", "дали ще дойде", "дали е близко", "след колко време" и т-н., а просто разстилайки го така, като да нарисуваш кон, тогава всичко е наред.
И ти идва нова сила!
Може би, защото се възхищавам на силата на това красиво животно! И да го ръчкат, и да го псуват и да го удрят, то се изправя и продължава! Гордо е! Даже отново и грациозно е!
Седя на масата си с моята картинка. Тя ме радва! И ми е спокойно. Даже се усмихвам! Да, става ми и смешно, защото  се оказа, че две шепи боб аз ги увековечих с фотоапарата, а утре...
Утре тези зърна ще влязат в тенджерата... Ала днес ги има! И стоят гордо!
















Няма коментари: