петък, 14 октомври 2016 г.

СОДЕНО ХЛЕБЧЕ С ХРУПКАВИ ЛИСТЕНЦА

СОДЕНО ХЛЕБЧЕ С ХРУПКАВИ ЛИСТЕНЦА








500 грама бяло брашно
220 мл топла вода
1 пакетче бакулвер
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол

2 с.л. прясно мляко + 1 ч.л. зехтин за намазване на питката

подравки - риган, мерудия, червен пипер

В купа се смесват продуктите и се замесва меко тесто.
Оставя се да почине 30 минути в купа намаслена с олио.
Фурната се загрява на 180 градуса.
От тестото се оформя дълъг фитил, с диаметър около 5 см.
Фитила се поставя в тава, намазана със зехтин и поръсена с малко брашно, като се завива на спирала подобно на охлюв с разстояние и без да се опират краищата.
С ножица се прорязва на разстояние през два пръста, без да се стига до края, така, че да се получат листенца.




Отгоре се намазва с прясното мляко и зехтина и се поръсва с подправките.
Пече се в загрятата фурна за около 30 минути.










Получават се хрупкави и ароматни листенца.
Публикуване на коментар