сряда, 26 октомври 2016 г.

КАШКАВАЛ И СИРЕНЕ В ПАНИРОВКА "ПАТАФРИ"

КАШКАВАЛЧЕТА И СИРЕНЦА В ПАНИРОВКА "ПАТАФРИ"







300 грама кашкавал
200 грама сирене
олио за пържене

за панировката:

3 яйца
6 с.л. брашно
2 щипки сол
50-60 мл бира

Кашкавалът и сиренето се нарязват на кубчета около 3/3 см.
Жълтъците се отделят от белтъците и с малко сол се разбъркват с вилица с брашното /става много гъста смес/.
Белтъците се разбиват с миксер на сняг в отделна купа.
Бирата се прибавя към жълтъците постепенно и се разбърква добре, докато се получи гъста каша.
Белтъците внимателно се прибавят към жълтъците и се разбърква леко с лъжица до получаване на пухкава смес.
Хапките кашкавал и сирене се потапят в панировката и се пускат по 2-3 кубчета в сгорещено олио да се пържат.
Обръщат се за кратко от двете страни да се изпържат до златисто. Стават бързо,така, че е добре да се внимава да не прегори панировката.
Панираните кубчета от кашкавал и сирене се слагат върху кухненска хартия да се отцедят от излишното олио.









Публикуване на коментар