петък, 14 октомври 2016 г.

КАРФИОЛ НА ФУРНА

КАРФИОЛ НА ФУРНА



1 глава карфиол /около 1 кг/
3 яйца
1 ч.л. сол
1 скилидка чесън
400 мл прясно мляко
200 грама заквасена сметана
100 мл. готварска сметана
5-6 с.л. зехтин
копър, черен пипер




Карфиолът се накъсва на розички и се слага в подходяща тавичка за печене суров. Аз не го бланширах, както е в повечето рецепти. Тук-там се пускат шайбички от накълцаната скилидка чесън.
Яйцата се разбиват със солта. Към тях се прибавят разбита заквасената сметана /да стане гладка/, после готварската сметана и прясното мляко, черния пипер, зехтина и се разбърква.
Млечната смес се излива върху карфиола.
Пече се за 30 минути в загрята фурна на 180-200 градуса.
По желание се поръсва с накълцан копър или магданоз.










Публикуване на коментар