неделя, 2 октомври 2016 г.

МИНИ ПИЦА МАРГАРИТКИ

МИНИ ПИЦА МАРГАРИТКИ






/чашата е с вместимост 220 мл/

ПРОДУКТИ:

3 и 1/2 чаши пресято брашно
1 чаша топла вода
1 яйце + 1 белтък
1 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар

1 жълтък за намазване
още малко брашно за оформяне

за гарниране - малко шунка, 1 домат, 1 пиперка, крема сирене, настърган кашкавал

ПРИГОТВЯНЕ:

В кладенче от брашното се сипват всички продукти и се замесва меко тесто.
Тестото се разделя на 16 бр парчета, които се оформят на топчета с големина на яйце.


Поставят се в набрашнена тава и се оставят да престоят 30 минути.

Всички топчета се поставят върху хартия за готвене, леко намаслена с краве масло, поставена в тавата и там се оформят като цвете. Работи се с помощта на брашно.

Топчето се поръсва малко с брашно и се притиска леко като питка.



Върху топчето се поставя чаша със столче, както е показано на снимката. Столчето трябва да е толкова широко, за да може около него да остане към 1 см от тестото.




С острието на нож тестото се срязва по периферията на столчето, като се правят 12 прореза.

С пръст се притискат получените листенца.





Всички получени листенца се прищипват по двойки, така се получават 6 бр. листенца за цветето.





Чашата се отстранява, а в средата на всяко цвете се поставя по 1 лъжица нарязани кубчета шунка, отгоре по 1 кръгче от пипера, по две малки и тънки резенчета домат, по малко крема сирене и накрая се поръсват с настърган кашкавал.





Листенцата на маргаритките се намазват с разбит жълтък.




Готовите мини пици с форма на цвете се изпичат на 200 градуса в загрята фурна до порозовяване.



Изпекох 9 мини пици.







От останалото тесто, оформих 7 бр гюзлеми.
Гюзлемите можете да видите тук:


Публикуване на коментар