вторник, 20 септември 2016 г.

БЪРЗИ ДОМАШНИ ОРЕХОВКИ

ОРЕХОВКИ






3 белтъка /на стайна температура/
1 ч.ч. пудра захар
2 ч.ч. смлени орехи
1 щипка сол
1 с.л. лимонов сок
1 ванилия

Белтъците, заедно с щипка сол се разбиват с миксера на сняг. Прибавя се пудрата захар и се разбиват до твърди връхчета, като по някое време се добавят сока от лимон и ванилията. Към разбитите белтъци се сипват смлените орехи и се разбърква с лопатка, а не с миксер.




В тава върху хартия за печене се подреждат ореховките, като се сипва по супена лъжица от ореховата смес.








Ореховките се пекат на 165 градуса до твърда коричка.
Нямат красива форма, но са много вкусни.

Публикуване на коментар