четвъртък, 1 септември 2016 г.

КАРТОФЕН ОМЛЕТ С КАШКАВАЛ

КАРТОФЕН ОМЛЕТ


Някой може да каже: какво толкова, някакъв си омлет!
Да, ама подсилен с кашкавал и картофи, даже с букет,
омлетът, изпечен, подхвърлен като палачинка в тигана,
стана цветна вечеря във вечер прекрасна за двама!    







4 бр не много големи картофа
5 яйца
150 гр кашкавал
сол и черен пипер на вкус
малко олио


Картофите се измиват и се сваряват в малка тенджерка с люспата за 20-на минути. След това се обелват и се настъргват с едрото ренде.
Настъргва се и кашкавала.
Яйцата се разбиват с вилица с малко сол. Прибавя се на вкус и малко смлян черен пипер.
Към яйцата се прибавят настърганите картофи и кашкавала и се разбърква.
В тигана за палачинки се капва 1 с.л. олио и като загрее се сипва от сместа 3 големи лъжици, като се разстила по дъното внимателно на желана големина.
Когато омлета се запече от едната страна, се обръща да се запече и от другата /аз го обръщах с подхвърляне, както палачинка се обръща в тигана, за да не се разкъса/.
А по-рано, докато се варят картофите, нужни за омлета, резнах на няколко пиперки връхчетата за букета.














Гарнитурка - цветчета от чери доматчета и чушлета.



Публикуване на коментар