събота, 6 август 2016 г.

ВКУСНИ ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА НА ФУРНА

ЛЕСНИ И ВКУСНИ ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА НА ФУРНА




500 грама пилешки дробчета
250 грама пресни дребни печурки
250 грама варено-пушен бекон
2 глави кромид лук
4 скилидки чесън

3 с.л. брашно
1-2 щипки чубрица
1-2 щипки черен пипер
1 ч.л. зеленчукова вегета
1 ч.л. червен пипер

5-6 с.л. олио за овалване на дробчетата

магданоз за поръсване

Дробчетата се измиват и отцеждат.
Лука се нарязва на полумесеци, печурките се срязват на две, бекона се нарязва на лентички, чесъна се срязва на две и всичко се разпръсква в тавичка.
Брашното се смесва с чубрицата, черния, червения пипер и вегетата и се разбърква.
Всяко дробче се овалва в брашното, изтупва се, а след това се потапя от двете страни в олиото, което е приготвено в купичка. Дробчетата се подреждат в тавичката върху другите продукти, които се поразместват малко, за да опре дробчето в дъното на тавата.
Залива се с една непълна чаша /около 180 мл/ топла вода.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса за 30 мин., докато поизври водата и дробчетата да се запекат.




Не стават сухи и им отива да са гарнирани с най-различни салати, картофено пюре, варени или пържени картофи и др.



Публикуване на коментар