четвъртък, 18 август 2016 г.

ЛЕСНИ ШНИЦЕЛИ С КАЙМА

ЛЕСНИ ШНИЦЕЛИ С КАЙМА 








за 4 бр. шницели
всеки шницел се пържи поотделно в малко тиганче с диаметър 15 см

300 грама кайма
3 яйца
5-6 с.л. брашно
1 кафена чашка вода
1 малка главичка лук
2 щипки сол
2 щипки чубрица
2 щипки черен пипер
2 щипки червен пипер
2 щипки кимион
малко олио за пържене

Яйцата се разбиват с вилица в купа със солта. Прибавя се брашното, каймата и водата и се разбърква. Настъргва се лука, прибавят се подправките и отново се разбърква.
В малко тиганче с незалепващо покритие се сипва лъжица олио и се слага на огъня.
С голяма лъжица се сипва от сместа в сгорещеното олио и внимателно се разстила, като се заглажда кръгъл шницел.
Когато се позачерви, се обръща да се изпържи и от другата страна с помощта на дървена лопатка. След като се запече от двете страни, отново се обръща да се изпържи добре еднакво от двете страни.




Гарнитурата може да е най-различна по желание - картофено пюре, варени, пържени или печени картофи, зеленчуци и др.




В случая е кръгъл резен розов домат, кръгъл резен моцарела и още чери доматчета.



Перца от стрък пресен лук и листенца от пресен босилек завършват цветната ми свежа градинка.
Лесно и вкусно!
Публикуване на коментар