вторник, 16 август 2016 г.

СУПА С ТИКВИЧКИ И СИРЕНЕ

СУПА С ТИКВИЧКИ И СИРЕНЕ




1 глава лук
4 бр малки тиквички
1 морков
1 домат
2 с.л. брашно
2 щипки червен пипер
2 щипки черен пипер
2 щипки чубрица
4-5 с.л. настъргано сирене
5-6 с.л. олио
сол, копър

За застройка:
1 яйце и 2 с. л. кисело мляко

В тенджера се слага олиото, в което се накълцва на кубчета една глава лук да се позапържи леко. Прибавя се брашното и червения пипер и се разбърква. Залива се със студена вода /около 2 литра/ и се оставя да заври.
През това време измитите тиквички се нарязват на ситни кубчета. Тиквичките се сипват във врящата вода. Добавя се и настъргания морков. След като се варят 10-на минути, се прибавя обеления и настърган домат. Подправя се със сол и с подправките.
Когато поври още малко и преценим, че зеленчукът е сварен, супата се отдръпва от огъня. Докато е още гореща се добавя настърганото сирене и се поръсва с копър. Разбърква се.
Застройва се с разбито яйце с киселото мляко, като към яйцето по малко с лъжица по лъжица се сипва от горещата чорба, докато се напълни купичката, като непрекъснато се разбърква. Накрая цялото количество застройка се сипва в супата и се разбърква.














Публикуване на коментар