петък, 27 май 2016 г.

ПИЛЕШКА КАВЪРМА

ПИЛЕШКА КАВЪРМА




1,2 кг пилешко месо /6 бр. плешки/
3 големи глави кромид лук
1-2 скилидки чесън
250 г гъби
1 морков
1 червена чушка /пипер/
1 кутийка белени рязани домати /420 г/
2 стръка зелен лук
1 кафена чашка бяло вино
1 ч.л. захар
1 ч.л. червен пипер
олио
подправки - 2 бр дафинов лист, щипка черен пипер, щипка чубрица, вегета, магданоз и сол на вкус

Месото се измива, обезкостевя и нарязва на кубчета. Запържва се в олио, като се разбърква няколко пъти за 5-6 минути. Добавя се нарязания на полумесеци лук и смачкания чесън. Отново се разбърква два-три пъти и се добавят измитите и почистени гъби /аз ги обелих от външната кожица/, нарязани на резенчета. След това моркова и чушката и се задушава под капак за 5 минути. Добавят се доматите и виното и като клокне се оставя на тих огън да се готви за още 20-на минути. През това време се добавят пресния лук и подправки по желание и се разбърква от време на време.

Гарнирах с ориз:




1 каф. чашка ориз "Басмати" накиснах за 10-на минути с малко вода.
В малко олио, запържих 1 малка главичка лук и добавих ориза. Залях с 2-3 кафени чашки вода и готвих на тих огън за 15-20 мин. Овкусих със зеленчукова вегета и черен пипер.

Публикуване на коментар