вторник, 17 май 2016 г.

ПЕЧЕНИ ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ

ПЕЧЕНИ ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ




8 бр червени домати
200 грама краве сирене
2 бр яйца
1 червена чушка /пипер/
1 моцарела
8 черни маслини без костилка
1 скилида чесън
20 г краве масло
сол, черен пипер, магданоз, зехтин

От всеки домат се отрязва по едно калпаче, откъм гладката страна. През получения отвор се издълбава вътрешността на доматите с помощта на чаена лъжица.
Яйцата се разбиват с вилица и в тях се намачква сиренето. Към тази смес се прибавя накълцаната червена чушка. Поръсва се с черен пипер и малко магданоз и се разбърква.
Във всеки домат се слага по кафена лъжичка краве масло и се пълнят с яйчената смес.
В подходящ съд /тавичка/ се сипва накълцаната салца от издълбаната част на доматите, заедно с нарязана скилида чесън и се поръсва с малко сол. Подреждат се доматите в тавичката, така че да "седнат" - от долу да остане тази част откъм чепката.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се запече плънката и докато доматите на пипане са поомекнали. Към края върху всеки домат се слага по резенче моцарела и се запичат още малко. Гарнирах с маслинка и поръсих с магданоз. 



Публикуване на коментар