събота, 9 април 2016 г.

ПАНИРАНО СИРЕНЕ НА ПРЪЧИЦИ С ГРИС И ПОДПРАВКИ

ПАНИРАНИ ПРЪЧИЦИ ОТ СИРЕНЕ С ГРИС


300 г краве сирене
2 яйца
1 ч.ч. грис
1 с.л. сусам
2-3 щипки мерудия
2-3 щипки червен пипер
1 щипка черен пипер
/по желание може - 1 щипка сух босилек, 1 щипка мащерка, 1 щипка сух чесън/
брашно за овалване
олио за пържене

Сиренето се нарязва на пръчици с големината на един пръст. 
Яйцата се чукват в купичка и се разбиват с вилица.
Грисът се разбърква с подправките.
Сиренцата се овалват в бялото брашно, потапят се в яйце, а след това се овалват в гриса с подправки.
Пържат се в силно загрято олио, леко да се зачервят.
Сервират се топли.



Гарнирах ги с цветя от зеленчуци: пресен лук - от онзи, който има издължена заформена глава. От тази продълговата лучена главичка ползвах външните 4 пласта, които се изрязват във форма на цвете, разделят се един от друг, но после отново се слагат един в друг, така, че получаваме две цветенца. Вътрешните листенца оцветих с оранжева сладкарска боичка. В центъра сложих тичинки. Те са готови, закупени от сайт за сладкарски продукти.
Зелените цветя са от чушки сиврия. А тези - от червения домат, са поръсени с маково семе.

Публикуване на коментар