събота, 23 април 2016 г.

РИБЕНА ЧОРБА

РИБЕНА ЧОРБА
/аз сложих две парчета амур, две парчета бяла риба и едно филе сельодка/




1 глава лук
1 голям морков
2-3 картофа
олио, корен целина, девисил, магданоз, 2-3 щипки черен пипер, 2-3 щипки подправка за рибни ястия, сол

Рибата /без сельодката/ се сварява в посолена вода, в която пуснах 2 дафинови листа и няколко зърна черен пипер.
След това се почиства от костите, а бульонът се прецежда.
В сгорещено олио се слага накълцан лука и настърган на едро моркова, да се позапържат за кратко. Залива се с прецедения бульон. Като заври, се добавят нарязани кубчета от корен на целина и картофите на едро. Когато е почти готова, в чорбата се пуска обезкостената риба, заедно с нарязаната на кубчета сельодка.
Подправя се с подправките, а накрая се поръсва с накълцан девисил и магданоз.




Публикуване на коментар