четвъртък, 21 април 2016 г.

ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ЛАПАД И ГЪБИ

ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ЛАПАД И ГЪБИ



500 г пилешко филе
250 г едри гъби печурка
10-на листа лапад
1-2 моркова
1 връзка пресен лук
1 стрък пресен чесън
2 домата
1 ч.л. червен пипер
1-2 щипки черен пипер
1 кубче пилешки бульон
2 стръка девесил
няколко листенца джоджен
няколко стръка магданоз


Пилешкото месо се нарязва на късчета и се задушава в олио с малко водичка, до готовност. Когато остане на олио, се поръсва с червен пипер, разбърква се и се изважда от тенджерата в отделна паница. Посолява се с малко сол. В същата мазнина слагаме морковите, нарязани на колелца и разбъркваме. Пускаме и гъбите, почти веднага след това, нарязани на филийки, лука и чесъна и пак разбъркваме. Прибавяме измития и нарязан лапад и малко след това и двата домата, нарязани на кубчета. Ако искате по-течно, може да се добави съвсем малко водичка /100 мл/. Прибавяме подправките. Готвим за кратко, колкото да омекнат зеленчуците. Накрая връщаме пилешкото месо обратно в тенджерата при зеленчука и разбъркваме.

 



Публикуване на коментар