петък, 8 април 2016 г.

СОЛЕНА ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА

СОЛЕНА ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА


За 10 бр. палачинки:


3 яйца
250 мл прясно мляко
250 мл газирана вода
2 с.л. олио
2-3 щипки сол
2-3 ч.ч. брашно /това зависи от големината на чашата/
Разбиват се яйцата добре, прибавят се останалите продукти и се разбърква много добре до гладкост. Трябва да стане по-гъсто от боза.
Тигана за палачинки се намазва с четка с малко олио и се излива по един черпак от тестото. Изпичат се палачинките от двете страни.

За плънка на тортата:

В отделни купички си приготвяме различните плънки.

ПЪРВИ ВИД: 250-300 грама пушено пилешко месо, накълцано на ситно се размесва с 4-5 с.л. домашна майонеза
рецепта за домашна майонеза, тук

ВТОРИ ВИД: 250-300 гр гъби печурки се нарязват на тънки ивици и се задушават в 60 грама краве масло. Овкусяват се с подправка по желание. Аз сложих "Микадо" - зеленчуков микс, щипка черен пипер. След като изстинат се разбъркват с 1 пакетче крема сирене.

ТРЕТИ ВИД: 5-6 бр. кисели краставички се настъргват на едрото ренде, към които се добавя една кафена чашка нарязани орехи, а след това се разбъркват с 1 малка кутийка заквасена сметана.

ЧЕТВЪРТИ ВИД: настърган кашкавал на едрото ренде и малко майонеза.






Сглобяване на тортата:
Първата палачинка се слага в подходяща чиния, като предварително чинията е намазана леко с майонеза.
Редуват се пълнеж и палачинка до края.
Цялата торта леко се намазва с майонеза и се облепва с настърган кашкавал.
Аз направих един бордюр от нарязани орехи.
Украсата може да бъде най-различна. Днес е цветна - цветенца от репичка, пресен лук и краставица. Листенцата от пресен лук, оцветих с жълта сладкарска боичка.
Публикуване на коментар