петък, 22 април 2016 г.

ЖЕЛИРАН КРЕМ ДЪГА

КРЕМ ДЪГА






650 мл. сок от компот /аз сложих от едри жълти сливи, защото ми се искаше да е сладко-кисело/;
650 мл. прясно мляко;
1 пакетче пудинг „ванилия” 
4 пакетчета желатин
100 мл. студена вода
120 грама кристална захар
1 ванилия
Нужни са сладкарски боички с цвят – лилав, син, зелен, жълт, червен и 10 бр. купички.

Сока от компота се слага да загрее. Прибавя се ванилията и се оттегля.

Слага се в друг съд 500 мл. от прясното мляко да загрее със захарта, към което се прибавя при непрекъснато бъркане пудинга, разтворен с останалото мляко. Към двете горещи смеси се добавя по 1/2 от желатина, който е набъбнал предварително в 100 мл. студена вода и после втечнен на водна баня. От всяка смес се разсипва в отделни купички по 150 мл. и се оцветяват съответно: сок – лилав, мляко – лилаво, сок синьо – мляко синьо и т.н.
В кексова форма се сипва първо лилавия сок и се оставя във фризера за 10-15 минути да стегне. После се слага лилавото мляко – пак във фризера, после син сок – фризер, синьо мляко – фризер и т.н. – до края. Последните две смеси започнаха да ми се стягат на стайна температура, затова - завъртях в микровълновата за 10 секунди и готово. Кремът се прибира в хладилника за 3-4 часа, докато стегне добре и се охлади.



НЕКА ВИ Е ЦВЕТНО, СЛЪНЧЕВО И СВЕТЛО,
НЕКА Е ПЛЕНЯВАЩО СЛЕД ЦВЕТНАТА ДЪГА!
НЕКА ВИ Е ВЕСЕЛО, ПРИВЕТЛИВО, КОКЕТНО,
НЕКА ВИ Е ТИХИЧКО И ЗВЕЗДНО ПРЕЗ НОЩТА!
Публикуване на коментар