неделя, 10 април 2016 г.

СВИНСКА КАВЪРМА В ГОНДОЛА

СВИНСКА КАВЪРМА В ГОНДОЛА


за 4 гондоли


800 г свинско месо за готвене
3-4 с. л. олио
250 г гъби печурка
3 глави громид лук
2 стръка пресен чесън
8 бр чушки сиврия
2 домата
4 яйца
150 мл вода
сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, магданоз, зеленчукова вегета

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Олиото се сгорещява и в него се запържва нарязаното на късчета свинско месо, като се разбърква няколко пъти, докато се зачерви. Добавяме последователно гъбите, нарязани на четвъртинки, лука, нарязан на едри полумесеци, двата стръка чесън и 4 бр. от чушките, нарязани на колелца. Разбърква се отново два-три пъти. Подправя се със сол, червен пипер и черен пипер, поръсва се с вегета и се залива с водата. След малко се добавят обелени и нарязани на кубчета двата домата. Захлупва се и се готви за кратко да омекнат зеленчуците. Накрая се поръсва със стрита чубрица.
Готовата кавърма се разпределя в четирите гондоли. Във всяка се чуква по едно яйце, слага се по една цяла чушка и се запичат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин., до готовност на яйцето. Преди сервиране поръсваме с накълцан магданоз.


Публикуване на коментар