събота, 2 април 2016 г.

СЛАДКИШ С КРУШИ

СЛАДКИШ С КРУШИ



4 яйца
1 и 1/2 ч.ч. кристална захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 кафена чашка олио
2 ванилии
4 бр. круши /двете се обелват и настъргват на едрото ренде за тестото/
1 бакпулвер
3 ч.ч. брашно

Яйцата се разбиват със захарта много добре с миксер. Бакпулвера се смесва с киселото мляко да шупне и се добавя към яйцата. Прибавя се и олиото. Бие се на по-ниска степен, като се прибавя и пресятото брашно. Най-накрая към сместа се прибавят и двете настъргани круши, ароматизира се с ванилията и сместа се разбърква с лопатка.
Изсипва се в тавичка с хартия за готвене или в тавичка с незалепващо покритие с диаметър около 30 см.
Отгоре безразборно се нареждат другите две круши, нарязани на тънки резени, без да се натискат. Отгоре се поръсва с 1 с.л. /пълна/ кафява захар.
Пече се на 180 градуса, с вентилация, до суха клечка. Аз пекох 50 минути. Като се поохлади се поръсва с пудра захар.

 




Публикуване на коментар