неделя, 20 март 2016 г.

ПУДИНГ В ДВА ЦВЯТА

ПУДИНГ В ДВА ЦВЯТА


за 6 порции
две пакетчета пудинг - 1 шоколад и 1 ванилия
1 литър прясно мляко
10 с.л. кристална захар
украса по желание:
шоколадови дражета за декорация
настърган бял и черен шоколад
бишкота от тортен блат

Двете покетчета пудинг разтворих поотделно в купички по указанието на пакетчето с по една чаша прясно мляко. Останалото мляко разделих по равно. В един съд на огъня с отделеното прясно мляко за ваниловия пудинг с 5 с.л. захар, сгорещих и бърках докато се разтопи захарта. Сипах разтворената смес и бърках непрекъснато до сгъстяване на крема на умерен огън. В друг съд с останалото мляко за шоколадовия пудинг, процедурата се повтаря.
С ръбчето на купичките за пудинг изрязах 4 бр. бишкоти от тортен блат /имах случайно/. Когато се обърнат купичките с пудинга, бишкотената плочка ще остане отдолу. Купичките се мокрят със студена вода и в тях се разлива веднага топлия пудинг, като редувах двата цвята. Оставих малко място, за да може да влезе изрязаната бишкота. Крема се прибира в хладилника за 3-4 часа да стегне.
Преди сервиране, купичките се потапят за секунди в съд с гореща вода и се обръщат в чиния за сервиране.
При сервиране украсих с шоколадови дражета. Пудинга може да се разлее в чаши. За тях по едно бишкотено цвете, изрязано с формичка и поръска от настърган бял и черен шоколад.Публикуване на коментар