петък, 5 февруари 2016 г.

АРАБСКИ ПИТКИ „ФАТАЕР”

АРАБСКИ ПИТКИ „ФАТАЕР”
РЕЦЕПТА:
3 ч.ч. бяло брашно;
50 мл. олио;
150 мл. прясно мляко;
3 суп. лъж. кисело мляко;
1 ч.л. бакпулвер;
20 гр. жива мая, 1 ч.л. захар и 1 яйце.


За пълнежа: 150 грама сирене и 150 грама кашкавал, настърган.
Маята шупва в леко затопленото прясно мляко. В кладенче от брашното, пресято с бакпулвера се прибавят останалите продукти и маята и се омесва меко тесто. Оставя се в намаслена купа да втаса и удвои обема си.
Разточва се лист с дебелина 6-7 мм и с пресата се изрязват питки, в които се слага от плънката. Нареждат се в тава, намаслена с краве масло. Отгоре се намазват с прясно мляко. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Много вървят с айран. А на мене с компот от вишни.
Публикуване на коментар