четвъртък, 11 февруари 2016 г.

"ГЮВЕЧЕ" В ДОМАТ

"ГЮВЕЧЕ" В ДОМАТ
ЗА ДВЕ ПОРЦИИ:


2 бр. едри червени домати;
2 суп. лъжици майонеза;
2 препълнени с.л. натрошено сирене;
2 щипки, черен пипер;
2 щипки чубрица;
2 щипки сол;
2 щипки червен пипер;
2 с.л. зехтин;
нарязани слайсчета от някакво филе;
4 бр. яйца
за украса: резенчета червена чушка, маслини, зелени лучени перца
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Доматите, измити, се срязват напречно през средата и се издълбават. Поставят се в подходяща тавичка за печене, на дъното на която се капват 2 лъжици зехтин и 100 мл. вода /мисля, че може и без нея/. Посоляват се и се наръсват с подправките. Майонезата се разбърква със сиренето. Във всяка половина от домата се разпределя тази смес /по 1 с.л./. Отгоре се сипва поотделно по един белтък. Така всеки един от жълтъците, поотделно оставих в черупката си, покрити с фолио, за да не изсъхват. Фурната е загряла през това време на 220 градуса. Доматите се запичат до побеляване на белтъка. Изваждат се и във всяка доматена купичка околовръст се подреждат изправени филенцата. В така образуваната чашка се слага внимателно жълтъка. Отново се връщат във фурната и се запичат още малко. Ръснах малко червен пипер.
Гарнитурата е по желание.

С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ЕДНА ВКУСНА ВАША ВЕЧЕР!
Публикуване на коментар