сряда, 10 февруари 2016 г.

ЕКСПРЕСЕН СЛАДКИШ С БИШКОТИ И КРЕМ МЕРЕНГЕ

Юлска вечер, късно, топло, но не мога да седя.
Днес набързо искам някак да ви подсладя!
Предлагам нещо – хем не се пече и много лесно,
хем пък изстудено, на вкус си е чудесно:
ЕКСПРЕСЕН СЛАДКИШ С КРЕМ МЕРЕНГЕ



12 бр. бишкоти „Савоярди” потопих в сок от компот от сливи и наредих една до друга.
Върху всяка бишкота сложих по една лъжица сладко от смокини.
Най-отгоре крем „Меренге”:
200 грама кристална захар се разтопява на огъня с 1 каф. чашка вода на гъст сироп.
4 белтъка се разбиват с миксера на сняг.
Постепенно се налива от гъстия горещ сироп на тънка струйка и продължава разбиването на по-слаби обороти. Става равен пухкав крем.
Шприцова се на розички върху бишкотите.
Поръсих с какао на прах преди сервирането.



Ами това е - бързо, лесно и много приятно на вкус.
Публикуване на коментар