сряда, 3 февруари 2016 г.

СВИНСКО БОН ФИЛЕ И ГЪБИ КЛАДНИЦА


Филенцата, леко осолени, овкусени с подправка по желание, оваляни в брашно, са топнати в разбито яйце и изпържени, т.е. лека панировка.
Гъбите, нарязани на по-едро са задушени с краве масло.
Зеленийка – маруля, пресен лук и краставица. Бейби царевичка за допълнение.


За разкош - широк резен глазирана ябълка /принцеската в чинията/ декорирана с коронка. Най-напред изрязах с формичка коронката. На дъното на тиган поръсих 2 суп. лъжици кристална захар и загрях на огъня. Като се разтопи сложих резена ябълка и обърнах от двете страни да обере карамела. Залях с една капачка бренди и отново обърнах от двете страни, да се фламбира за не повече от 1 минута. Върнах отрязаното парче коронка на мястото й, като леко я поръсих със захар, за да не потъмнее.
ДА ВИ Е СЛАДКО!

Публикуване на коментар