четвъртък, 4 февруари 2016 г.

ЛОЗОВИ САРМИЧКИ С КАЙМА


ЗДРАВЕЙТЕ БРАТЯ И СЕСТРИЧКИ,
ДНЕСКА – ПРЕСНИ ЛОЗОВИ САРМИЧКИ!
Някой казва, че жените били като цвете,
обичали да ги даряват със романтика мъжете!
В тез години смутни, романтика!? Къде ти!?
Любовта на празно как ли пък ще свети!?
Е, моичкият днес, вместо роза със роса,
ме закичи с лист от лозова асма!
Ама, знаете ли, този романтичен жест
със сарми напълни тенджерката днес.
Че то, романтика на гладно, как ли, брей!?
С рози и с усмивка сал не се живей!
РЕЦЕПТА:
1 ч.ч. ориз;
600 грама кайма смес;
6 стръка зелен лук;
1 морков;
3-4 лъжици доматена салца
и подправки по желание – кимион, черен пипер, червен пипер, куркума, малко джоджен, сол
Оризът се измива, отцежда и се запържва в олио да стане прозрачен. Прибавят се нарязания морков и лук, каймата, после подправките и една чаша вода. Оставя се да клокне за няколко минути.
В листата се завиват сармички с плънката.
Покриват се с една чиния, да се притиснат, залива се вода да се покрият и се сваряват на тих огън.

Както вие, тъй и ние ги ядем с кисело мляко. Ама, много е яко!
Бъдете щастливи!



Публикуване на коментар