понеделник, 29 февруари 2016 г.

ПЕТИФУРИ "ЧЕРВЕНО КАДИФЕ"

ПЕТИФУРИ "ЧЕРВЕНО КАДИФЕ"


За блата:
250 грама бяло брашно
2 ч.л. какао
1 пакетче ванилова захар
125 грама краве масло /на стайна температура/
250 грама кристална захар
2 яйца
250 мл. айран
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. оцет
червена сладкарска боичка

За крема:
170 грама крем "Филаделфия"
250 грама сирене маскарпоне
120 грама пудра захар
125 грама краве масло
4 с. л. заквасена сметана

Брашното се пресява с какаото. Маслото се разбива на пухкав крем със захарта и ваниловата захар. Прибавят се едно по едно яйцата. В айряна се разтваря червената боя, да се получи хубав цвят. Налива се към маслото и се разбърква добре. Сипва се на части пресятото брашно с какаото и се разбива с миксер. Накрая содата се угася в оцета и се добавя към сместа. Разбърква се и се изсипва в тавата от фурната върху готварска хартия.
Пече се на 180 градуса за около 25 минути.




Крема се приготвя, като се разбиват добре с миксера първо маслото с част от пудрата захар, добавят се двата вида сирене с останалата пудра захар, сметаната, до гладкост.

Блата се срязва на малка квадрати, без да се разделят. Намазва се половината част от блата с хубав пласт крем. Отгоре се подреждат останалите квадратчета от другата половина на блата, така, че да се получат пастички.








Украсата може да бъде различна.
Аз украсих с крем, от който една част оцветих с червено. Шприцовах бели и червени ивици, а след това с дървено шишче прокарах резки.
Публикуване на коментар