четвъртък, 11 февруари 2016 г.

ГЮВЕЧЕ В ПИПЕР„ТРИЦВЕТ”

ГЮВЕЧЕ В ПИПЕР„ТРИЦВЕТ”

И днес от мен, привет!
Вижте нещо вкусно, много лесно,
а комуто стори му се интересно,
нека тука да се вгледа –
рецепта пиша в два-три реда:



Пиперки /едри/ в три цвята, така ги продават в комбина, видях ги на витрина. Разрязват се наполовина.
Всъщност нужни са ни:
3 бр. едри топчести пиперки /моите са три цвята/;
2 бр. едри розови домата;
1 малка тиквичка;
150 грама краве сирене;
3 бр. яйца
3 скилидки чесън;
други подправки - по желание

за украса - чери домати, черно домати, черни маслинки

Изчистват се от семенниците, без да се отстранява основата на дръжката.
Запържих в сгорещено олио два едри розови домата, обелени и нарязани на кубчета и половинка малка настъргана тиквичка, да се посгъстят. Добавих 3 скилидки нарязан пресен чесън, натроших една бучка краве сирене и добавих малко чубричка, магданоз, черен пипер и щипка сол. Разбърках и напълних половинките пиперки, наредени в тавичка. Пекох в загрята фурна на 200 градуса, докато поомекна пипера. Чукнах по едно яйце във всяко гнездо и пекох докато се позапече яйцето. За украшение – маслинка, черно домати, чери домати. Това е, стана много домати!

И ДНЕС ОТ МЕН, НА ВСИЧКИ, ХУБАВ ДЕН!


Публикуване на коментар