сряда, 3 февруари 2016 г.

ПУШЕНА СКУМРИЯ ПОД АБИЧКА

Днес реших да бъде много лесно!
Как да стане пък и интересно!?
Не, няма пак на печката да готвя,
набързо нещо леко ще приготвя:
РИБА - ПУШЕНА СКУМРИЯ ПОД АБИЧКА
И ПЛОДЧЕ В ПОРТОКАЛОВА КОРИЧКА

/за 4 порции/
предподготовка - една пушена скумрия се обелва, почиства се от костите и се нарязва на кубчета; 3-4 кисели краставички се настъргват с рендето, прибавят се към тях 3-4 лъжици сварен грах /консерва/ и се смесват с 3 лъжици майонеза + 1 суп. лъжица непълна галета; сварява се бял ориз „Жасмин”; настъргва се пресен един голям морков, леко овкусен с малко оцет и олио, да не почернее; нарязват се на тънко рачени ролца.
В малки рингове /формички по желание/ се нареждат продукти, като се редуват, както ви хрумне, при мен имаше ориз отдолу и най-отгоре, за да го крепи.
Украса – морковче, разбит хайвер, маслини, копър.
Десерта, може да видите в етикета "Разни сладки лакомства".


Публикуване на коментар