сряда, 10 февруари 2016 г.

КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА С КАШКАВАЛ

КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА С КАШКАВАЛ

5-6 едри картофи
100 грама краве сирене
100 грамакашкавал
2-3 стръка пресен лук
2-3 скилидки чесън
2 яйца
сол, черен пипер, чубрица, копър

Сварих 6 картофа, обелих и ги намачках с вилицата. Като поизстинаха, добавих натрошена една бучка /около 100 грама сирене/ и настъргах 100 грама кашкавал. Поръсих със сол, малко черен пипер, чубричка, пресен копър, накълцах 2 стръка пресен лук, смачках 2 скилидки чесън, счупих 2 яйца и размесих. Оставих да престои около 20 минути. С мокри ръце овалях продълговати кюфтета, топнах в брашно и пържих в сгорещено олио от двете страни до зачервяване.


Публикуване на коментар