петък, 5 февруари 2016 г.

КОНФИТЮР ОТ ДЮЛИ

КОНФИТЮР ОТ ДЮЛИ
Дюлите - 3,5 кг, ги измих и нарязах на четвъртини.
Пуснах ги в съд пълен с вода, за да не почерняват. След това ги обелих с картофобелачката и пак ги пуснах в чиста вода. После ги настъргах поетапно и отново ги пусках в нова студена вода.
На огъня в дълбока тава, сложих да се свари 2 кг. захар с 5 ч.ч. вода, като разбърквах периодично, докато се стопи захарта.
Дюлите се отцеждат и се слагат в сиропа. Така варих конфитюра, докато изври водата и докато омекне плода. Когато започна да се сгъстява, прибавих 1 пакетче лимонтозу и варих още 3-4 минути.
Свалих от огъня и напълних в бурканчета.
Излезе 10 бурканчета /различен калибър/.






Публикуване на коментар