четвъртък, 4 февруари 2016 г.

ПЕЛМЕНИ СЪС СОС

ЕДНА БЪРЗА ВЕЧЕРЯ - РУСКИ ПЕЛМЕНИ С ПИЛЕШКО МЕСЦЕ /замразен продукт/
В 2 литра кипяща вода с една чаена лъжичка сол и 2-3 суп. лъжици олио, се пускат замразените пелмени и се варят 2-3 минути.
Изцеждат се и се запържват в сгорещено масло за 2-4 минути /леко да се позачервят/.
През това време набързо направих следния сос:
1 кутийка трапезна майонеза + 3 суп. лъжици кисело мляко + 1 чаена лъжица сос „Къри” + 2 настъргани кисели краставички + 1 настъргано сварено яйце + 2 скилидки чесън, пресован + сок от изцеден лимон и копър по желание.
Червеничкото за цвят е от „Цариградски доматен сос”.



И ОЩЕ:



Декорацията е от сосче – смесих 1 суп. лъжица майонеза, 2 суп. лъжици заквасена сметана, 1 суп. лъжица къри сос и капки кетчуп.

Публикуване на коментар