понеделник, 8 февруари 2016 г.

РУЛО ОТ ТИКВИЧКИ С ИЗВАРА

РУЛО ОТ ТИКВИЧКИ
С тази хрумка, днеска за обяд,
ще уталожим леко своя глад.


4 бр. малки тиквички;
2 яйца;
3 супени лъжици брашно;
2 суп. лъж. царевично натурално нишесте;
200 грама извара;
3-4 суп. лъжици цедено кисело мляко;
3 червени печени пиперки, обелени от люспата;
5-6 листа левурда /див чесън/;
5-6 бр. нарязани маслини;
копър, черен пипер и сол
Тиквичките настъргах на едрото ренде, леко посолих и сложих в гивгира да се отцедят, като преди печенето с ръка ги поизстисках от сока. В една купа се смесват тиквичките, разбитите яйца, разбъркани с брашното и нишестето, 3 листа нарязан див чесън, по желание малко черен пипер. Разстила се получената смес върху хартия за печене, намазана с малко олио в тавата на фурната и се пече до зачервяване. Като е готово се навива с хартията в един тензух и се оставя да изстине. Изварата и млякото се разбъркват с малко сол. Добавят се маслините и накълцан копър. Напълват се 3 пиперки внимателно с малко от сместа. От двата края на рулото срещуположно се сипва от плънката. В единия край се нареждат един след друг пиперите. Останалата смес се разнася по рулото. Единият край на рулото, където са в редичка пиперките само го подгънах. Другият срещуположен край навих на руло до средата на рулото като вътре сложих три пресни листа див чесън. След това срязах през средата, т.е. се получиха две тънки рула. Нарязват се на шайби. Гарнирани са с пръчици от пресен морков и рози от червено цвекло.


Публикуване на коментар