събота, 6 февруари 2016 г.

ЦВЕТНИ ПАЛАЧИНКИ С МОРКОВ И ЦВЕКЛО

ЦВЕТНИ ПАЛАЧИНКИ С МОРКОВ И ЦВЕКЛО

за палачинките:
1 малко червено цвекло;
1 голям морков;
2 яйца;
1 ч.ч. прясно мляко
брашно;
2 с.л. зехтин и сол

за плънката:
200 грама извара;
2 с.л. майонеза;
3 с.л. заквасена сметана;
3 скилидки чесън;
1 китка магданоз /може копър вместо магданоз/

Приготовление на палачинките:
Цвеклото и моркова се обелват, измиват се и се нарязват на кубчета. Слагат се в отделни съдове, заливат се, колкото да се покрият, с вода и се сваряват. Изваждат се в отделни чинии.
Пак поотделно се пасират в блендера, като се добавя по малко от прясното мляко, за да се пюрират.
В отделна купа се разбиват двете яйца с малко сол, зехтин, брашно и прясно мляко, като смес за палачинки. Сместа се разделя на две части. Към едната се прибавя пасираното цвекло, а към другата - пасирания морков. Трябва да стане по-гъста смес от боза /като гъсто пюре/.
В тиган за паланички, леко намаслен се изпичат цветните палачинки.
Навиват се на руло с плънка:
Отново в блендера се сесват продуктите за намазване, като чесъна се пресова, магданоза се накъсва и всичко заедно се разбива на крем.
Готовите палачинкови рула се нарязват на широки парчета.
Отгоре шпризовах от крема, с украса от лучени перца, нарязани на тънко и магданоз.
Сервирах със сурими пане /те са готов замразен продукт, изпечен по указанието на пакета/.


СЪС СУРИМИ:


Публикуване на коментар